Nick er restaurantansvarlig til sjøs

Restaurantansvarlig for spesialrestaurantene ombord verdens største cruiseskip Harmony of the Seas prater svensk.  Nick Jobe er engelskmann med tilknytning til Sverige. For cruisebloggen forteller han om miljøarbeidet på kjøkkenet, om den gode dealen man gjør om man kjøper restaurantpakke og mye mer. 

Wonderland, en av specialrestaurantene ombord Harmony of the Seas som Nick Jobe er ansvarlig for.

Mat – er en viktig del av ferieopplevelsen
Om du møter Nick Jobe ombord, kan du gjerne snakke norsk med han. Han behersker språket så godt at hele dette intervjuet gjøres på svensk. Nick Jobe er sjef for spesialrestaurantene ombord, dette er de restaurantene som er tilgjengelige mot ekstra betaling. For bloggens lesere tipser han om hvordan du krydrer matopplevelsene ombord.

Hei Nick. Hvilken overraskelse – du snakker svensk – hvordan kommer det seg?
Hei! Jeg møtte min svenske kone i 1999, når vi begge jobbet for et annet rederi. Jeg jobbet som servitør og hun jobbet som renholder/stuepike. I 2014 ble jeg rekrutert til Royal Caribbean. Min kone og våre to sønner bor i Sverige.

Om du møter Nick ombord – prat gjerne skandinavisk med ham!

Du er “Manager Speciality Dining” på Harmony of the Seas. Hva innbærer din jobb?
– Jag er ansvarlig for alle spesialrestaurantene ombord. Under mitt ansvar inngår også de mindre restaurantene som er inkluderrt i gjestenes cruisepris: Central Park Cafe, Cafe Promenade, Dog house og Sorrento’s. Mine hovedsaklige arbeidsoppgaver er å sørge for at våre gjester skal få en bra opplevelse ombord. I det inngår også at personalet i restaurantene har kunnskap, utdannelse og trivsel for å bidra til dette. Jeg er veldig stolt over vårt personal ombord.

Fortell om din bakgrunn bakgrund hos Royal Caribbean
– Royal Caribbean utdanner og rekruterer ofte internt. Jeg er den førse restaurantsjefen som har blitt rekrutert eksternt for denne spesifike stillingen. I tillegg til Harmony of the Seas har jeg også jobbet på Navigator of the Seas, Anthem-, Oasis- og Empress of the Seas.

Nick Jobe foran en av restauranterne som tilhører hans ansvarsområde.

Restaurantbransjen til sjøs
Nick beskriver at variasjon er det han trives aller best med i sin jobb. En dag kan han jobbe i Jamie Oliver’s italienske restaurant, den neste i grillrestauranten Chops Grille eller i den asiatiske Izumi. Dessuten får han reise verden rundt. Han beskriver sine kolleger som venner:
– En periode jobber jeg i Karibien med med en vennegjeng. En annen periode jobber jeg i Middelhavet med en helt ny vennegjeng. Mitt liv er aldrig kjedelig.
Nick forteller også at han jobber nesten daglig i flere måneder, og han beskriver at livet til sjøs er mer en livsstil enn en jobb.

Miljøarbeid på kjøkkenet
På verdens største cruiseskip er det plass til nesten 9 000 mennensker inkludert personal. Dette innebærer mye mat. Royal Caribbean har et eget miljøprogram “Save the Waves” hvor det er stort fokus på å tenke milbøbevist også på kjøkket. Dette inneberer for eksempel å i så stor grad som mulig å gjøre lokale innkjøp av ingredienser, samt at det er viktig å passe på at det kastes så lite mat som mulig. Den maten som blir resirkulert med høyteknologiske instrumenter.

Velkommen ombord Royal Caribbean – en opplevelse for de som liker å reise og nyte herlig mat

Restaurantsjefens beste tips – Restaurantpakke!
I gjennomsnitt blir en spesialrestaurant besøkt av 1 200 hver dag. Nick tipser om en Restaurantpakke for $115/ pr voksen, dette tilsvarer ca.1.000 NOK. Du får da mulighet til å spise på hele 5 spesialrestauranter. Barn under 5 år er alltid gratis og barn 5-12 år betaler kun $10/. (drikke inngår ikke i denne prisen). Dersom du har en drikkepakke – kan denne også benyttes i spesialrestaurantene.
– I våre spesialrastauranter får du ennå større matopplevelse-  dette går på alt fra kvaliteten på maten, omgivelsene samt den ytterligere personlige servicen. Med restaurantpakkene får du mye for pengene og en fantastisk følelse av eksklusivitet. Mange av våre gjester bestiller en (1) spesialrestaurant i løpet av ferien og velger du Wonderland så koster den knapt 500 NOK/ person. Med restaurantpakkene kan du for den dobbelte prisen nyte godt av ytterligere fire fantastiske restauranter! Tenk deg bare, hva en treretters middag i Oslo koster.

Nordmenn har høye krav til maten
Nick Jobe sier med et smil at de nordiske gjestene ofte er de med høyest krav til maten.
– Vi jobber kontinuerlig med å utvikle og forbedre kjøkkenet. Dagens første måltid er viktig for våre nordiske gjester., altså frokosten. Vi ser at det er tydelige skandinaviske favoritter til frokost, spesielt i Central Park Café og Solarium Bistro. Du kan alltid finne mørkt brød, müsli med et bredt utvalgt av nøtter og tørket frukt, laks og selvfølgelig vanlig yoghurt, sier Nick Jobe.

Skrevet av Rosita – Royal Caribbean, oversatt av Sølvi og Ine – Royal Caribbean

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *