Hjelp…! Hva skal jeg ha på meg på cruise?

Er du en av de som tenker at du må ut å handle klær for å ha noe å ha på deg når du skal på cruise? Ta det helt med ro 🙂 Ombord har du mulighet til å velge.

virtual_balcony_dress_code_1000x700

For det første er det viktig å vite at de ulike «kleskodene» først og fremst gjelder dersom du skal spise middag i hovedrestauranten eller i spesialitetsrestaurantene. Velger du å spise i buffetrestauranten eller på noen av de mer uformelle spisestedene trenger du ikke forholde deg til kleskodene i det hele tatt.

I løpet av et cruise er det stort sett 3 ulike konsept man hører om; Casual, Smart Casual og Formal. La oss ta Formal først. Her pynter man seg litt ekstra. La dongeribuksen ligge på lugaren, og ta heller på deg en kjole – kort eller lang, evt et skjørt og en bluse. Menn ser man oftest i dress eller smoking disse kveldene, men langt fra alle. En pen bukse og skjorte, evt også en blazer kommer man langt med.

harmony_lansering_casual_dress_code_V3

Fire ansatte fra Oslo-kontoret på Casual-night ombord på Harmony of the Seas

De resterende kveldene er det Casual eller Smart Casual. Dropp slitte dongeribukser og  t-skjorter som har forlatt sin opprinnelige fasong, og gå heller for en fin bukse og skjorte/genser eller skjørt/sommerkjole. Generelt i hovedrestauranten bør man unngå singlet, caps og bare føtter (altså uten sko). Ellers er det ikke tillatt med badetøy, badekåpe eller flip-flop sandaler.

Frokost og lunsj må du gjerne nyte i shorts, t-skjorte og flip-flops 🙂 Igjen, det som er beskrevet over gjelder for middag i hovedrestauranten og spesialitetsrestaurantene.

Det kan være litt kjølig enkelte steder så en tynn jakke, genser eller sjal kan komme godt med.

Veldig mange menn eier ikke sin egen smoking, men skulle gjerne hatt en på Formal-night. Fortvil ikke – det kan leies om bord 🙂

Her er en veiledende oversikt over når det er Formal-nights  i løpet av de ulike cruisene. Dette kan variere, men det er i det minste noe å forholde seg til 🙂

  • 3/4/5 netters cruise – dag 2
  • 6 netters cruise – dag 2 og 5
  • 7 netters cruise – dag 2 og 6

passport_dresscode_1000x700

Da er det bare å glede seg til noen herlige dager ombord og tenke på alt annet enn hva man skal ha på seg 🙂

Skrevet av Cathrine – Royal Caribbean

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *