3 generasjoner på cruise

Jo flere vi reiser sammen, jo gladere blir vi. Eller?Det er alltid utfrodrende å reise med barn. Å kombinere ferien med besteforeldre kan gjøre det lettere å dra på ferie. Ikke minst kan eldre søsken hjelpe til med de minste.  Men hvordan skaper man en drømmereise for et reisefølge for de mellom 5 og 75 år?

Generasjonsreise kan bli den beste ferien dere har opplevd. Eller den verste. Pass på å planlegge godt og forbered hele familien på forhånd, så blir det hele mye lettere og alle fornøyde. Tobarnsmoren Linda Jonsson som jobber i Royal Caribbean og reiste i sommer med hele storfamilien på cruise. På Harmony of the Seas fikk alle de tre generasjonene sine personlige ferieønsker oppfylt. Cruisebloggen tok en prat med Linda for å høre hvordan de hadde hatt det på cruiset.
3-g-resa-med-mamma
Hei Linda! Kan du fortelle litt om hvordan det var å reise med tre generasjoner på ferie med cruise?
Vi var totalt ni personer som reiste sammen. Det var meg og mine sønner på 10 og 13 år, mine foreldre og min bror med hans tre barn i en alder fra 10-23 år. Jeg og min bror har reist med våre yngste barn sammen tidligere med Celebrity Cruises (Royal Caribbeans søsterselskap) med stor sukess, så vi ville teste igjen med våre eldste og foreldre i tillegg.

Hvorfor valgte dere å reise nettopp på cruise med hele familien?
– Fordi det er så utrolig mye å gjøre for alle aldre på de fleste cruise, men ingenting slår selvfølgelig Harmony of the Seas. Reisefølget vårt hadde et alderspenn mellom 10-65 år, men når man er på verdens største cruise ble alle like fornøyde.

Harmony of the Seas, Royal Caribbean
I den imponerende luksusbyen, Harmony of the Seas, finner hele familien sin drømmeferie

Hva mener du man bør tenke på når man planlegger en reise med tre generasjoner?
Det er veldig deilig og behagelig med et opplegg der det finnes ulike aktiviteter så alle kan trives uansnett alder. Det er supert å reise sammen storfamilien, men det er en ekstra fordel å ha muligheten til å dele seg opp litt av og til slik at man ikke trenger å henge oppi hverandre. Da kan man gjøre det som passer best hver enkelt.

Jeg syns også det er veldig greit å ha en del planlagt før avreise. På denne måten blir det lettere å nettopp få til alt man har lyst til å gjøre. Med en så stor gruppe nytter det å planlegge for å få mest ut av dagene. Vi forhåndsbooket noen utflukter som vi gjerne ville få til. Dette gjorde det lettere å koble av og nyte ferien skikkelig.

Linda beskriver videre alle opplevelser man har tilbud om på de ulike destinasjonene.
– Det er lurt å ikke ha for høye ambisjoner om det å se og oppleve alt på de ulike destinasjonene. Varmen kan være utmattende både for de yngste og for de eldste i reisefølget. Det kan hende mormor og morfar plutselig helst vil ligge igjen på stranden eller bli ombord på skipet med barna en dag. Da kan for eksempel de andre gå i land og oppleve de spennende utfluktene. Tilpass litt programmet etterhvert er tipset.

Minigolf Harmony of the Seas
– Alle fikk hva de ønsket seg- uansett alder, beskriver Linda.

Beskriv en ferie med tre generasjoner på cruise
Vi var på skipet ganske mye. Det er utrolig mye å gjøre på skipet som barna selvfølgelig elsket. Vi hadde forhåndsbooket musikalen Grease, isshowet og Aquashiw for å sikre oss plass for hele reisefølget sammen. I tillegg ville vi selvfølgelig teste Flowrider (surfesimulatoren) og vannskliene.

Vi hadde en veldig fin dag da vi la til kai i La Spezia hvor vi booket en egen tur til Cinqueterre. Her opplevde vi fantastisk sjarmerende italienske byer.

Linda beskriver enda et positivt aspekt ved å dra på cruise
– På cruise får man «smakebiter« av mange ulike destinasjoner. Så kan du velge om du vil reise tilbake på noen av stedene og oppleve mer.

Hver kveld hadde familien avtalt en samlingspunkt i pianobaren for en drink før felles middag. Cruise-reisen tilbøy et stort og varierende tilbud av aktiviteter, opplevelser og avslapping.
– Alle fikk hva de ønsket seg- uansett alder. Også fikk alle de ønskene de hadde oppfylt, avslutter Linda.
3g-resa-morfar-och-barnbarn
Familiens cruise-favoritter:
Linda har intervjuet sitt reisefølge om hva de syns var best med reisen. Her er topplisten, fra den yngste til de eldste.

Barn/barnebarn, 10-13 år:
Gratis is hele dagen. Å kunne bade masse for så å ta pause kun for å hente mer is. Alle aktiviteter, spille pingpong og minigolf, ta vannsklie eller bare gå på Windjammer (buffétrestauranten) og forsyne seg med saftige cookies. Veldig snille servitører ved middagen.

De største barna, 21 og 23 år, samt Lindas bror:
Fantastisk service. Det var personale overalt. God mat og drikke. Behagelige senger. Det fantes alltid noe å gjøre ombord og skipet var utrolig fint og stort. Musikalen Grease var definitivt et høydepunkt.

Besteforeldre 65 år:
Det beste var det å besøke flere destinasjoner på samme reise. Det var alltid noe å finne på for alle og man kan både gå av skipet og nyte destinasjonen og dets tilbud eller bli på skipet om man ønsket det.

Grease Harmony of the Seas
Musikalen Grease var et høydepunkt.
Bionic Bar, Harmony of the Seas
Bionic Bar, Harmony of the Seas.
Harmony of the Seas, Royal Caribbean
Du bor på et flytende hotell med et hav av fasiliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *