Fort Lauderdale – shopping paradise!

blogg

For å få maximalt ut av sin Florida shopping trenger man to ting – en plan og en leiebil. Avstandene er store, og det blir mange poser! For oss nordmenn vil det meste være billigere i USA enn hjemme, og særlig gjelder dette de amerikanske merkevarene. Amerikanerne har dessuten satt salgs shopping i system med egne outlet malls. Her finnes forrige sesongs varer til sterkt reduserte priser, årets varer til noe redusert og enkelte merkevarer har sin egen outlet kolleksjon som f eks GAP og Banana Republic.  Og det er selvsagt her vi starter den store shopping runden.

Når du bor i Fort Lauderdale bør et besøk til Sawgrass Mills være første stopp. Dette er et av USA’s største shopping mall, så det kan være lurt å kikke litt på butikkoversikten før man drar. Sett gjerne av en dag, det kan fort bli både frokost, lunch og middag her ute… Det første vi gjør når vi kommer hit er å stoppe ved informasjonsskranken for å få med oss et kupong hefte. Her er gis det rabatt på rabatt… Senteret er delt inn i ulike områder og for merkessugne nordmann kan det være smart og parkere ved inngangen til Oasis delen. Her ligger Ralph Lauren, Calvin Klein og Tommy Hilfiger på rad og rekke. Litt lengre inn i senteret finnes Vans, Converse, Nike, GUESS og f eks Victoria Secret. Timene går fort, og posene mange. Ved inngangen til senteret kan man leie trillevogner. Disse forsvinner fort, så det kan være lurt å sikre seg en slik så snart man kommer frem.

Det er viktig å tenke på veskebalansen og næringsinntaket når man storshopper, så etter noen timer kan det være dags med en lunch på f eks Cheescake Factory (de har ALT, ikke bare cheesecake…). Denne ligger også i Oasis området, og et stopp her passer fint inn i planene for resten av dagen. Etter en bedre lunch må resten av mallen utforskes og da tar dere posene med til bilen og kjører rundt til det området som heter Colonnades. Her ligger flere av designer butikkene. Blant annet en veldig bra Michael Kors shop, hvor kuppene står i kø. Ralph Lauren kids finnes også på denne siden. Like innen for Colonnades finnes DKNY og nok en Calvin Klein butikk. Gode sko og klær som er lette å skifte med anbefales. Avstandene er store og det blir nye trasking og prøving, men – det er verdt det. Når du kommer tilbake til hotellet, helt utslitt og litt jetlagged, vil shopping lykken treffe hardt.

Det var den dagen. Neste dag forsetter vi til Aventura Mall. Nå har vi gjort unna de største kuppene, og litt mer sofistikerte shoppingen for tur. Valet parking ved hovedinngangen anbefales her. Aventura er et lekkert senter med masse spennende butikker. Her finnes også Apple store og ikke minst Abercrombie og Hollister. En superbra Macys kan anbefales. Her er tempo litt roligere, og avstandene ikke fullt så crazy som på Sawgrass Mills. For damene kan lekre butikker som The Limited, Loft og White House Black Market anbefales. For fjortisene er det uten tvil Forever21 som er det store.  Etter noen timer er det vel dags for et bedre måltid, og da er det Bella Luna man skal innta. Den ligger ved hovedinngangen til mallen og har både inne og ute servering. Deilig italiensk mat serveres her, og det har man virkelig fortjent etter hederlig shopping innsats. Den lille ekstra touchen får man i form av egen stumtjener til alle shoppingposene.

Nå kan det jo være at man føler seg litt ferdig shoppet etter 1 og en halv dag ut og inn av butikker. Aventura ligger syd for Fort Lauderdale, så på vei oppover igjen legg veien forbi Gulf Stream Park. Her finnes nemlig Target og shampoo shoppen ULTA. Merkeshampoo kan man virkelig gjøre kupp på i USA og ULTA har som regel det beste utvalget. Enten du skal ha Redken, Joico eller Maroccoan Oil så er dette stedet å stoppe. Target er i likhet med Walmart verdens største billigbutikk. Masse kule klær og leker til barna, billig treningstøy og alt man kan ønske seg av toalettartikler. Absolutt verdt et aldri så lite stopp på vei tilbake til hotellet.

Vel tilbake på hotellet er det på tide å nyte noen timer ved poolen eller på stranden. I og med at dere nå skal på cruise så blir det mye tid til sol og bad, prioriter derfor tid til shopping i Fort Laurderdale…

Happy shopping!!!

Skrevet av Bente – Royal Caribbean

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *