Firenze på Middelhavscruise

Romantikken og kunstens by, Firenze, byr også på ytterligheten mellom moderne kultur og gammel historie. På et cruise med Royal Caribbean får du en smakebit av denne myteomspunnede byen i Toscana samtidig som du får er av Italia, vakre Frankrike og pulserende Spania.

Magiske Firenze.

Opplevelser i fleng
Hvorfor «kun» nøye deg med charterfavoritten Mallorca, når du kan oppleve flere fantastiske Middelhavsdestinasjoner og tre forskjellige land på en ferieuke! Cruisebloggens reporter falt pladask for Firenze.

Cruisebloggens reporter falt pladask for vakre Firenze.

Spennende utflukter fra havnebyen La Spezia
Skipene legger til i havnebyen La Spezia. Byen er en av de største i Italia, men det må tilstås at La Spezia ikke er like fascinerende som de nærliggende byene og stedene.  Ta for eksempel middelalderbyen Cinque Terre som i seg selv er verdt en eget blogginnlegg (hold utkikk!). Mange cruisegjester begir seg også til den klassiske skjeve tårnet i Pisa eller til Firenze. Transporten er omtrent 2 timer i hver sin retning så du må bestemme deg for hvilken av de to byene du vil oppleve.

Observer folkelivet ved St Croce.

Firenze på en halv dag
Det finnes godt med muligheter for kollektive transportmidler fra La Spezia til Firenze. Disse er rimeligere enn utfluktene i regi av skipet, men vær oppmerksom på at du må rekke å komme tilbake før skipet seiler. Bestiller du en utflukt er du garantert å komme tilbake til skipet i tide.

Undertegnede velger utflukten som innebærer transport tur/retur og tid i Firenze på egen hånd.  Med kartet i hendene – som bussguiden delte ut sammen med en bunke smarte tips – besøkes mange av ”must see” severdighetene. Inklusive transport tar utflukten hele dagen, med rundt fire timer i byen.  Bli med på en tur i vakre Firenze gjennom disse bildene.

Les boken Inferno av Dan Brown før ditt Firenzebesøk og kjenn deg igjen.
Mengder av vakre statuer på torget ved Palazzo Vecchio
Firenze er en flott by å oppleve til fots.
En tur over den klassiske Ponte Vecchio-broen er noe mange vil få med seg i Firenze.
Opplev sjarmerende Firenze på et cruise  med Royal Caribbean.

Cruisebloggens reporter Rosita

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *