En nydelig dag i Villefranche

Få steder har vakrere innseiling enn pitoreske Villefranche. Skal man stå tidlig opp en dag i løpet av sitt cruise så er det nettop denne dagen. Ta frokosten på balkongen og bare nyt synet av Villefranche som åpenbarer seg når vi ankrer opp i den lille bukten. Denne gamle badebyen er en vision av farger. Husene er rosa og orange, åsene grønne og havet klart og turkist. Oppetter fjellsidene ligger flotte villaer som fint kan forestille seg tilhører the rich and famous.

Villefranche - France
Villefranche – France

For å komme inn til denne herlige byen så tar vi tendrer vi, dvs tar små båter fra skipet og inn til kai. Båtene legger til midt i byen, med kort vei til stranden. Her finnes alt i gangavstand, men er du i det late hjørnet kan du ta det lille bytoget som kjører oppover de smale gatene og ned til havnen og stranden.

Midt på sommeren kan det ofte bli varmt på rivieraen, så mitt forslag er at man “gjør” Villefranche først. Spander en liten time på å tusle rundt i de små smugene, besøke kunstner butikkene og ta en kaffe på torget før du inntar stranden. Det finnes ingen solstole utleie her, så et lite tips kan være å ta med ekstra badehåndkle til å ligge på. Sanden er varm og Middelhavet holder opp 27 grader sommerstid.  Lang strandpromenaden ligger det små cafeer og enklere serveringssteder. Har du tid så vil jeg imidlertid anbefale at man tar turen innover mot tender kaien igjen, og slår seg ned på en av de mange uteserveringene med bord nesten i vannkanten. Her serveres franske delikatesser, pizza og alt annet man måtte ønske seg. En god rosevin skal man selvsagt spandere på seg her, alt fra Bandol og Minuty er et sikkert kort. Rosevinen skal være så lys som mulig – da får den den “ekte” riviera smaken. Moules o frites er en lokal spesialitet, blåskjell med pommes frites.

Grandeur in the Bay of Villefranche (France) on June 2nd 2012 Grandeur of the Seas - Royal Caribbean International
Grandeur of the Seas utenfor Villefranche

Vil dere se mer av rivieraen denne dagen, så er utfluktsmulighetene mange. Man kan fortsatt oppleve Villefranche, men kanskje ofre stranden for Nice eller f eks Monte Carlo. Fra tog stasjonen i Villefranche går togene ca 2 ganger i timen, i begge retninger. Man reise vestover mot Nice og Cannes, eller østover mot italienske grensen og til Monaco og Monte Carlo. Til Nice bruker toget 6 minutter og til Monte Carlo ca 15 minutter. Det er billig å ta toget og det finnes billettautomat på perrongen. Har man først tatt turen til Monte Carlo skal man selvsagt slå seg ned på Cafe de Paris ved Operaen og spandere på seg et glass med bubbles. Dette er beste utgangspunkt for kjendis og ferrari spotting.  Fjellandsbyen Eze har du kanskje hørt om, da er det enklest å ta toget til Eze sur Mer og så buss derifra og opp til toppen. Man kan selvsagt gå de 2000 trappetrinnene, men i varmen anbefales det ikke.

Uansett hva du velger å gjøre denne dagen, ikke stress. Bare nyt rivieraen, fargene, godt drikke og den sydfranske stemningen. Det er en deilig dag i Villefranche.

Skrevet av Bente – Royal Caribbean

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *