Det deilige cruiselivet!

Det aller første møtet med et stort skip kan være overveldende. Første dagen brukes til å gjøre seg kjent ombord. Noen ting kan være smart å planlegge litt, f.eks at du sikrer deg bord på den bordsettingen du ønsker eller plass på den spesialrestauranten du har sett for deg.  Show og utflukter er også populære, så ta en titt på dette dersom du ikke allerede har reservert i forkant. Innen skipet seiler gjennomføres en ”Muster Drill” som er en samling med sikkerhetsøvelse og nyttige tips for uken ombord.

Ta det  helt med ro – vi er her for deg

De første dagene
Reisen starter gjerne allerede på flyplassen med kofferten ferdig pakket for en deilig ferie. Kanskje har dere allerede hatt et par dager ekstra i forkant av cruiset. Nå skal dere endelig gå ombord. Gå en runde og sjekk ut tilbudet av bassenger, restauranter, barer, butikker, trening og spa. Klatrevegg, minigolf, Zip Line, surfesimmulator, radiobiler er bare noe av det du kan gjøre dersom du ønsker å fylle tiden med aktiviteter. Underholdningen ombord må man ikke gå glipp av. Her tilbys blant annet Brodwayoppsetninger, egne produksjoner, stupeshow og isshow. Tilbudet av aktiviteter og underholdning varierer fra skip til skip. Det er ikke nok tid til å rekke over alt, men velg ut det som frister mest og ikke glem at du også må nyte deilige og late cruisedager ombord.

Se frem i mot cruiselivets luksus

Sikkerhetsøvelse / Muster Drill dag 1
På et cruiseskip er sikkerheten i høysetet. På hvert cruise gjennomføres derfor en obligatorisk sikkerhetsøvelse for alle ombord. Muster Drill holdes innen skipet seiler. Tidspunktet står i informasjonarket du finner på lugaren, og det opplyses også over høytaler. Ditt oppmøtested står notert på ditt Sea Pass (f. Eks. G2). Ikke vær bekymret for at du ikke skal finne frem til ditt oppmøtested, personalet ombord står plassert på alle dekk for å veilede deg til riktig sted. På Muster Drill vil du også få mange nyttige tips om livet ombord på et cruiseskip. Les mer om Muster Drill her.

På ditt Sea Pass ser du hvor du skal møte opp på din «Muster drill».

Cruiselivets luksus
Tenk deg at du kommer til et nytt hotell, men ikke et hvilket som helst – et cruiseskip er et flytende luksushotell som tar deg til nye destinasjoner nesten hver dag. Ombord er det plass til alle fasiliteter du kan tenke seg, og her finner du alt fra løpebane, bassenger, teaterscener, klatrevegger og en mengde restauranter å velge mellom.  Enkelte skip har til og med en egen miniatyrversjon av Central Park! Kanskje har du funnet ditt favorittsted allerede første dagen. Alle gjestene finner raskt sin rytme ombord og tiden er inne for å nyte cruiselivets luksus.

PS! Her har vi samlet 10 praktiske tips for deg som skal reise på ditt første cruise .

Cruiselivets luksus
Topp stemning på Freedom of the Seas.

Cruisebloggens reporter – Rosita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *