Cruise må da være verdens beste ferie? Kan ikke skjønne annet…

Nei, jeg kan faktisk ikke helt se hvordan jeg kan ta feil.. Du kan cruise over hele verden. Du pakker ut kofferten en gang, men besøker flere steder på samme ferie.

allure_cruise
Personlig synes jeg det er nydelig å sove med balkongdøren åpen og høre havet bruse gjennom hele natten. Klisje sa du? Ja, kanskje det, men det er helt magisk. “Man sover godt av sjølufta”, sies det. Så sant, så sant.

Superior Ocean View Stateroom with Balcony Cat. D4 - Room #12158 Deck 12 Midship Portside Quantum of the Seas - Royal Caribbean International

Så kommer morgenen, ofte har skipet da allerede ankommet et nytt sted. Selvsagt har min kjære og jeg allerede kvelden før bestilt frokosten på døra til ønsket klokkeslett. Vi setter oss i vår private lille sfære (les; vår egen balkong) i bare morgenkåpe og solbiller og propper i oss fersk frukt, pannekaker, juice og kaffe. Nyter.

cruise_balcony_breakfast
Deretter er det bare å iføre seg badetøy, shorts og solhatt, gni seg inn med solkrem, pusse solbrillene og trippe i land. Vi er typiske “utforske på egenhånd”-personer, men har vi gjort noe research på forhånd? Nope, det glemte vi visst denne gangen også. Jeg tar en titt på kartet når vi kommer i land, samt sjekker opp hvor mye tid vi må beregne på transport tilbake til skipet mtp rush etc. For man kommer ikke for sent tilbake til skipet, det gjør man bare ikke. Størst fan er vi av de havnene hvor vi bare kan begynne å gå, gå og gå. Utforske til fots rett og slett, elsker det.

RCI_MEXICO_Tulum02 (1)
Viktig på ferie er mat, god mat. Er vi et stykke unna skipet når det nærmer seg lunsj, slår vi oss gjerne ned på en lokal restaurant og plukker noen fristende herligheter fra menyen. Lokale kokker og lokale råvarer…bare tanken gir meg vann i munnen. Er vi tilfeldigvis i nærheten av skipet når magen begynner å romle, vet vi at godbitene står i kø ombord, og da er det bare å fortsette ferden i land etterpå.

Vi anser oss selv som relativt bereiste, så det hender jo at vi kommer til steder vi har vært før. Så hva gjør vi da? Å jo, legger oss ved bassenget så klart 🙂 Kanskje vi til og med legger inn en treningsøkt, for å lette litt på samvittigheten etter et uvanlig høyt matinntak. Ettersom de aller fleste går i land, vet vi at vi har en rolig og avslappende dag i vente ombord. Perfekt!

cruise_yoga_fitness
Etter en dag i land, lett solbrente skuldre og kanskje til og med sand mellom tærne, er det på sin plass med en god dusj og noe iskaldt i glasset i ettermiddagsbrisen på balkongen. Ofte er det rom for en aldri så liten dupp også. Det har man tid til på ferie.

Før vi vet ordet av det er det tid for middag, som for en matentusiast som meg er et av høydepunktene. Variert meny med nydelige retter pirrer smaksløkene kveld etter kveld. At jeg kan velge det jeg vil fra menyen, og ikke tenke på at det kommer en stiv regning som avslutning på måltidet, gjør det bare enda bedre.

cruise_steak_restaurant_chops_grille
Etter middagen er fortært lokkes vi nok mer av gode musikere enn gode dj’er, så vi ramler heller innom de mindre barene enn de større diskotekene. Når det er sagt kan vi plutselig innta dansegulvet med gode gamle 90-talls moves og holde det gående til de sene nattetimer. Man vet liksom aldri, det er jo så mange muligheter. Så bærer det tilbake i «hotellsenga» etter en dag full av inntrykk. Og vi glemmer selvsagt aldri å sette balkongdøra på gløtt…

Skrevet av Cathrine – Royal Caribbean

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *