Hvordan velge riktig cruise og seilingsrute?

Stadig flere nordmenn velger cruise som ferieform,  men hvordan velger man riktig cruise og riktig seiling? Som nybegynner i cruise-jungelen er det slettes ikke så lett å vite hvilket rederi man skal velge. Royal Caribbeans cruiseblogg gir deg tips til hva du bør tenke på og finne ut av før du bestiller ditt cruise.  

Cruisebloggen gir deg tips til hvordan du kan  finne det riktige cruiset og den riktige seilingen som passer best for deg og ditt følge.

Hvordan finne det riktige cruiset for akkurat deg og ditt reisefølge
Hva er din første assosiasjon når du hører ordet cruise? Uansett hvilke følelser og tanker som dukker opp skal vi her gi deg noen gode tips til spørsmål og refleksjoner som er lurt å ha gjennomgå før du velger hvilket rederi du går for. Cruisebloggen har samlet opp spørsmål og svar fra kundesenteret som vi redegjør for under.

Hjelp! Hvilket cruise og seiling skal jeg velge?
Vi hjelper deg å finne ditt drømmecruise.

8 tips til hvordan å velge det riktige cruiset og seilingen for deg og ditt følge

  • Hvordan type rom pleier dere å bestille? Hva trives dere best med? Er størrelse på rommet viktig? Plassering? Hva med balkong? Eller er dere generelt veldig lite på rommene når dere er på ferie? Dette er ting å tenke på før man velger en eventuell lugar ombord.
  • Hvilke faktorer er viktig for at du/dere er fornøyde på ferie? Er for eksempel fasiliteter som aktiviteter, mat, barnevennlighet, at det passer for voksne og barn, servicenivå eller hva med show på kvelden?
  • Hva er inkludert i prisen? Se opp for avgifter som skatter, havneavgift og driks. Dette er utgifter som allerede er inkludert i grunnprisen hos Royal Caribbean, men dette er ikke alltid tilfelle for andre rederier. Hva innebærer drikke til maten som er inkludert i prisen? Drikke til maten er som regel vann. limonade, te og kaffe. Dette gjelder for flere rederier. Hva betyr drikkepakke og behøver vi dette i tillegg til det vi allerede får inkludert?
  • Fellesområder – disse er viktigere enn man tror på et cruise. Hvordan foretrekker du at fellesområdet er? Tenk på bassengområdene, restaurantene eller hovedrestauranten etc.
  • All inclusive er et allment begrep for cruise-reiser. Frokost, lunsj og middag samt ofte også snacks er inkludert. Utvalg og kvalitet kan variere her på lik linje med hoteller. Det er naturligvis forskjell på 3-stjerner og 4-stjerners hotell. Her må man da også tenke på hva som er viktig, billig og mindre utvalg eller dyrere og bedre utvalg?
  • Mange rederier seiler til samme destinasjoner. Hva man bør se på da er tiden man har i havn samt tilbudet og kvaliteten på utflukter i land. Dette kan gjøre en stor forskjell på hele ferieopplevelsen.
  • Reis med bedre samvittighet. Hvordan jobber de ulike rederiene med ulike miljøproblematikk? Hva med arbeidsvilkårene ombord?
  • Pris er naturligvis en viktig faktor for valget. Vurder alle fordeler man får med det ene rederiet fremfor det andre, men naturligvis er det bra at du er fornøyd med prisen.
Hva er viktig for deg på ferie?

Cruise-eksperter hos reisebyrå og Google
«Hvordan kan jeg få objektiv informasjon og svar på hvordan det er å være på cruise når jeg ikke selv har vært på cruise og ikke vet hva jeg skal spørre om«? Dette er kanskje noe du lurer på?  Bruk litt tid på å lese igjennom de ulike rederienes websider, kontakt ditt nærmeste reisebyrå som ofte har veldig erfarne cruise-selgere og kan guide deg i den store cruise- jungelen. I tillegg kan du google deg frem til veldig mye nyttig informasjon. Kanskje finner du et innlegg fra en social influencer (bloggere etc.) som har skrevet om cruise som ferieform? Tror du at dere kan ha samme smak? Eller kanskje du liker det helt motsatte? Hvem vet. Det er verdt å sjekke det ut.

Her er noen av de bloggerne vi vet har skrevet om det å være på curise og hvordan dette er som ferieform: Glenn Henriksen, Anette Thorsbye og Kristina Andersen.

Håper du føler deg mer sikker på ditt valg av cruise og seiling etter dette.


Kontakt oss om det er noe du er usikker på eller trenger hjelp med. 

Skrevet av Rosita – Royal Caribbean, oversatt av Ine – Royal Caribbean.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *