Å reise på cruise med barn

Flere og flere barnefamilier som oppdager at cruise er en svært behagelig måte å feriere på. Man har alt på ett sted, samtidig som man forflytter seg og kan oppleve flere steder på en og samme ferie.

Nursery - Deck 10 Forward Grandeur of the Seas - Royal Caribbean International

Adventure Ocean, vårt eget prisbelønnede barne- og ungdomsprogram, finnes ombord på alle Royal Caribbeans cruiseskip. Klubben er inndelt i ulike aldresgrupper hvor barna kan delta på ulike aktiviteter som er tilpasset deres aldersgruppe. Selv når skipet ligger i havn kan barna være i barneklubben og bli tatt hånd om av vårt Adventure Ocean-personale.

kids_cruise_playroom_babies

Programmet er inkludert i cruiseprisen hvis ikke annet er spesifisert. Aldersgruppene fordeles slik:

 • Aqua Babies (6-18 måneder) og Aqua Tots (18-36 måneder)
  Her kan barna sammen med foreldrene delta i lekegrupper med jevnaldrede som fokuserer på musikk, leker og læring. Det er også muligheter for å ha barnevakt på lugaren på utvalgte skip mot en tilleggsavgift
 • Aquanauts (3-5 år – barna må være bleiefri)
  Maling, tegning, leirebygging, Piratparader og mye mer
 • Explorers (6-8 år)
  Vitenskapelige eksperimenter, dansing, synging, teater, spill og mye mer
 • Voyagers (9-11 år)
  Basketballturneringer, skattejakt, videospillkonkurranser, talentshow og mye mer
 • Tenåringer (12-14 år)
  Sportsaktiviteter, kule lounger man kan «hang-out», tenåringsdisco, tenåringsspa, talentshow og mye mer
 • Tenåringer (15-17 år)
  Temafester, Poolparties, egne middager, Wii-konkurranser, talentkonkurranser og mye mer

kids_cruise_teens_youthzone

På utvalgte skip kan man støte på Dreamworks-stjerner som Shrek, Madagaskar, Kung Fu Panda, Turbo og Dragetreneren.

kids_cruise_dreamworks_madagascar

De deltar på parader, show og jammen kan de ikke dukke opp i restauraten under middagen også. Eller hva med å se favorittfilmen på 3D kino?

H2O Zone℠ (på utvalgte skip) er vannlekeplassen hvor barna blir værende i timesvis. Plaskebasseng, fossefall og vannspistoler er bare noen av fasilitetene!

kids_cruise_pool_splash_fun

I spillehallen finnes alt fra PacMan, flipperspill og Air-hockey til Guitar Hero og Fast & Furious Drift. Her kan foreldrene sette en grense for hvilken sum barnet skal kunne spille for.

kids_cruise_activities_arcade

De aller fleste barn og tenåringer elsker en skikkelig god hamburger! Johnny Rockets blir derfor fort en favoritt. På de fleste restaurantene er det egne barnemenyer. Ved å bestille My Family Time Dining i hovedrestauranten, vil barna bli hentet av Adventure Ocean-personale etter de har spist middag. Dermed kan foreldrene fortsette middagen i ro og fred mens barna har det tipp topp i barneklubben.

kids_cruise_food_hamburger_johnny_rockets

Alle Adventure Ocean-ledere har høyskoleutdanning innen pedagogikk, samt god erfaring med barn. I tillegg er alle ledere opplært og sertifisert i førstehjelp og gjenoppliving.

kids_cruise_activities_golf

I tillegg til Adventure Ocean finnes det en rekke aktiviteter som miniatyrgolf, basket, Surfebølge (Flowrider – på utvalgte skip), klatrevegg og mye mer som holder barna i gang.

kids_cruise_activities_bungee_jump

Isabell (13 år) har skrevet en skoleoppgave som vi har vært å heldige å få lov til å publisere nedenfor. Her beskriver hun med sine egne ord hvordan det var å være på sitt aller første cruise:-)

«I sommeren 2013 skulle hele familien min dra på cruise for første gang.  Jeg gledet meg veldig mye. Mamma var den eneste i familien som hadde vært på et cruiseskip før og hun fortalte oss hvordan det var. Vi skulle på verdens nest største cruiseskip.

Siden cruiseskipet gikk fra Southampton måtte vi først fly til London. Når vi var fremme på flyplassen tok vi buss ut til havnen der cruiseskipet lå. Vi sjekket inn på noe som lignet på en flyplass der vi fikk nøkkelkort til rommet. Deretter gikk vi inn på cruiseskipet. Jeg synes det var veldig fint der inne. De hadde heiser med «glassvegger» slik at du kunne se ut mot «hovedgata». Det beste med cruiseskipet var at de hadde masse badebassenger, klatrevegg, surfebasseng, mini golf og en pizza restaurant der alt var gratis.

Det var utrolig varmt den dagen vi kom der så jeg og lillesøsteren min gikk opp til alle bassengene. De hadde boblebad, vanlig basseng og strømbasseng(der strømmen i vannet går rundt i en runding).

På restauranten der vi spiste frokost og middag hadde de veldig god mat. Vi fikk en egen servitør. Noe som var veldig gøy var at han kunne mange trylletriks. Han lærte oss også hvordan du fikk en skje til å henge på nesen.

En dag da vi var ferdige med å spise kom en dame bort til oss. Hun satt på et bord rett ved siden av oss sammen med en mann og en jente på min alder. Hun spurte om jeg og Victoria  ville være med jenta. Vi fant ut at de kom fra Wales og at jenta het Georgia. Siden vi var ferdige å spise så gikk jeg, Victoria og Georgia ut av restauranten. Hun snakket engelsk så jeg var egentlig den eneste som forstod henne helt. Vi visste ikke hva vi skulle gjøre så vi tok heisen.

kids_cruise_isabell

Isabell og Victoria på Ibiza

Vi tok den opp og ned og til slutt fant vi på en lek. Vi var på det øverste dekket og så var det første mann til å løpe ned alle dekkene. Det var veldig morsomt, spesielt når vi jukset og så hverandre dra ned med heisen. Det var utrolig gøy på resten av turen. Vi var mye med Georgia og vi fikk se mange fine steder. Det gøyeste stedet vi var på var Gibraltar. Når du er på toppen av fjellet er det mange aper der. Vi så til og med baby aper, de var veldig søte. Inne i fjellet var det en «hule» med mange vakre stalaktitter og stalagmitter.

Det var veldig morsomt kvelden før vi skulle dra fordi jeg og Victoria skulle si farvel til Georgia. Victoria skulle si «jeg kommer ikke til å glemme deg» på engelsk, men hun sa litt feil så istedenfor sa hun «jeg kommer ikke til å savne deg». Da begynte jeg å le og Victoria og Georgia skjønte ingenting. Etterpå forklarte jeg til Georgia hva Victoria egentlig skulle si.»

OBS! Barn må være minst 6 måneder for å kunne reise på cruise med Royal Caribbean. På Transatlantiske cruise, Hawaii-cruise og enkelte andre seilinger, må barn være minst 12 måneder for å kunne reise. Det samme gjelder dersom det er tre eller flere sammenhengende sjødager i løpet av cruiset.

Skrevet av Cathrine – Royal Caribbean

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *