5 smarte tips ombord

Cruisebloggen har samlet 5 smarte tips som vi håper vil gi deg både praktisk nytte og en enda bedre ferie.

5 tips ombord
Vi har tidligere skrevet om  10 tips for deg som reiser på ditt første cruise. Her har du fem små, men gode tips når du er ombord på et av Royal Caribbeans skip.

Adapter. Skipene har uttak for 220V (som vi bruker her hjemme), men på noen skip finnes det kun ett slikt uttak. Er dere flere som deler lugar, og gjerne med flere dingser som trenger strøm hver? Da kan det være lurt å ta med en adapter.
PS! Lurt også å ha med en mobil PowerBank hvis du skulle gå tom når du er i land.

Do not disturb. I lugaren finnes det små skilt som «Ikke forstyrr» og «Vennligst rengjør». Du har tilgang til en lugarbetjent hele døgnet. Har du lyst på en hvil; sett ut Do not disturb-skiltet så risikerer du ikke å bli forstyrret. Hjelp gjerne lugarpersonalet ved å henge ut rengjøringsskiltet når du forlater lugaren.
PS! Eneste gangen skiltene ikke hjelper er ved den obligatoriske Muster Drill.

Balkonghytt interior, Royal Caribbean

Kjennetegn på lugardøren. Reiser du med barn store nok til å få lov til å bevege seg rundt på skipet på egen hånd, kan det være vanskelig å finne tilbake til riktig lugar. Dørene i de lange lugarene fremstår helt like. Heng opp noe som skiller seg ut på døren, for eksempel en plakat på døren eller et bånd rundt dørhåndtaket så finner dere alle lettere frem. her er spørsmål og svar for deg som reiser med barn.

På flere af Royal Caribbeans skibe findes der minigolfbane og masser af andre sjove aktiviteter. 

Morgenstund.  Du må gjerne være en sjusover, men på  et karibiencruise bør du stå opp tidlig minst en gang. Morgningen, før «alt er kommet igang», er en spesiell opplevelse ombord. Å se skipet ankomme en ny havn, å begynne dagen med en joggetur eller yoga ute på dekk,  å ta en kaffe nesten alene i bassengområdet, i Central Park*, Solarium Bistro*  eller på din egen balkong (Roomservice til frokost inngår ), det er en fantastisk start på dagen.

På tide å si hade. Trist nok er det tilslutt på tide med hjemreisen. Dine utgifter ombord blir presentert på en sammenstilling kvelden før avreise. Kontroller gjerne din preliminære utgiftssaldo tidligere enn kvelden før og unngå kø hos Guest Service på avreisedagen.


Cruisebloggens reporter, Rosita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *